Advertisement

Main Ad

Sebelum Nak Cuti Meja Kasi Clear

السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ
Salam sejahtera..
Hii dear all!!
Entry fresh dari oven!!
Selamat petang semua.
Dah minum petang ke?!
Petang ni bos ibu belanja cempedak goreng dan cucur jagung.
Tak sampai 10 minit licin semuanya.
Maklumlah anak-anak buah dia ni semua macam Pirana.
Hahahahaha!
Semalam ibu tak sempat nak draft entry untuk hari ni.
Malam semalam ibu terlalu penat.
Usai solat Isya ibu letak saja kepala terus lena.
Memang tak sedar apa lagi dah.
Ayah pun tak ganggu ibu tidur.
Dia dah faham sangat bila wife dia ni terlalu penat.
Pernah ibu tanya kenapa tak kejutkan ibu kalau ibu terlelap awal.
Katanya tak sampai hati nak kejut sebab tengok lena sangat.
Alahai ayah kejut kan je tak apa.
Ibu pula rasa bersalah sebab tidur dulu sebelum ayah. ;)
Tapi sebelum tidur tu ibu dah beritahu ayah dulu.
Sebab pernah ibu dengar ceramah ustaz katanya, isteri sebelum nak tidur kena minta izin suami dulu.
Eh! Betul ke?! 
Ada tak sesiapa pernah dengar ceramah tu?!
Ibu memang setiap kali sebelum nak tidur awal akan beritahu ayah dulu.
Tapi bukan lah minta izin ibu cuma cakap “Nak lena sekejap je…” 
Konon sekejap je padahalnya lena sampai ke pagi.
Hahahahahaha!
Sorry lah ayah sebab ibu memang terlalu penat semalam.
Ibu pulun selesaikan fail-fail ibu yang menimbun tu semua.
Sebab esok ibu nak cuti.
Ada sedikit urusan yang perlu diselesaikan. ;)


Sebelum nak cuti meja kasi clear.
Fuhhhhhh!
Tenang jiwa nak bercuti bila meja clear macam ni.
Ibu cuti sehari saja.
Jumaat masuk pejabat balik.
Fail hari Jumaat tu nanti kita tengok banyak mana yang masuk.
Ngeheeeeee!

Siapa macam ibu?! Kalau boleh mesti nak clearkan meja sebelum bercuti?! Kalau tak rasa tak tenang jiwa nak cuti mengenangkan kerja yang menimbun. ;)

Post a Comment

20 Comments

  1. akhir tahun ni ibu tak ambil cuti panjang ke?
    saya mmg jenis lps isyak dah tidur tak ada dh nak teman2 tgk movie ke apa kecuali hari minggu blh la midnight

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ibu x ambik cuti tahun panjang pun buat masa ni x ada apa plan lg sebab ayah Aqil pun bz jgk.

      Delete
  2. Kalau nak cuti memang akan cuba clearkan keje sebab tak nak susahkn colleagues lain

    ReplyDelete
    Replies
    1. Iye Sal betul tu rasa serba salah kalau tinggalkan kerja macam tu orang yang kena selesaikan untuk kita kan?! ;)

      Delete
  3. Sedapnya cempedak goreng. Kat tempat aku nie 5bijik 10hengget. Manisnye belum tentu. Baik la beli sebijik terus goreng sendiri. Ahaha. Meja aku kalau kemas gitu, bila balik ofis berselerak balik. Roh aku merayau sampai ke ofis gamaknya tolong buatkan kerja. 😂🤣. Nyampah aku.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul tu babe goreng sendiri juga puas makan. Kalau beli kedai tak puas makan rasanya belum tentu. Mahal tu dah tentu. Hihihihi! Ni tengah mood aku baik clear lah meja tu datang angin taufan aku bior kan je selerak pasha.. ;)

      Delete
  4. ingat cuti pjg smp new year td....ni pn nk cuti...byk keje nk setelkan...biasa mmg gtu....stress btul

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ibu tak boleh bayangkan kalau ibu ambil cuti panjang apa jadi meja tu mama.. Hahahahaha! Cuti kuarantin seminggu hari tu pun dah cukup sesak nafas bila masuk2 office.. ;)

      Delete
  5. ammi selalu je tidur dulu sebelum suami.. sebab kadang2 tu pukul 9 lebih dan ngantuk. Dia pulak lepas isyak ada kelas ngajilah, duduk dengan gang2 suraulah...tak kuasa hai nak tunggu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Iye betul kalau tunggu rasanya dah terkoyak mulut ni asyik menguap sesaja.. Hihihihi!

      Delete
  6. sama je, kalau nak cuti memang nak kasi clear dulu meja. Tapi setiausaha selalunya kalau cuti pun akan ada yang cari bila ada sesuatu yang urgent, tapi kali ni boss dana nak pi umrah hujung tahun jadi bolehla setiausahanya bersenang lenang nk cuti pun kan

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yeayyyyy dapatlah Dana relaks bercuti sama kan?! Hihihihihi kita ni nak cuti pun rasa seriau jer terfikir2 fail yang menunggu dekat pejabat.. ;)

      Delete
  7. kite geng! mesja mesti clear sblm cuti. kalau ada bersepah kalau msk keje, haaa tau laa sapa yg buat tu hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ibu sebatang pen ibu orang usik pun ibu boleh perasan tau. Apa lagi kalau fail yang ibu dah susn elok2 senget sikit mesti ada yang memunggah tu. Hahahaha!

      Delete
  8. Sy pun mcm tu kalau nk cuti mst kena clearkan meja.. x kisahlah keja siap ke tak tp meja kena kemas dan clear spy nnt masuk keja lepas bercuti mood x ke laut

    ReplyDelete
    Replies
    1. Iyer betul tu Kak Mim. Ibu pun sama. Tapi bila masuk saja kerja lepas cuti abeh mmg serabut tak bersusun fail yg baru masuk atas meja sebab deme main letak saja. Hihihi!

      Delete
  9. Nikmat terbesar bagi orang yang bekerja ialah cuti...apatah lagi cuti panjang

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul tu Mr Hanafi.. Rasa tenang dapat bercuti walaupun hanya cuti dekat2 saja.. ;)

      Delete

Sila tinggalkan ulasan yang bijak dan tidak menyinggung mana-mana pihak. Setiap ulasan adalah tanggungjawab pengulas sendiri dan tertakluk kepada Akta 588 SKMM 1988. Terima kasih.

Please leave a wisely comment and do not offend any party. Each comment is the commenter own responsibility and subjected to the Act 588 MCMC 1988. Thank you.